jueves, 15 de diciembre de 2011

Bartzelona jaun eta jabe merengeen etxean

Udane MIGELTORENA

Larunbatean Santiago Bernabeun zen klasikoaren zita eta FC Bartzelonak beste behin bere onena atera zuen Real Madrilen aurrean. Lehen gola Mourinhoren mutilek sartu bazuten ere, Barçak berehala eman zion buelta egoerari, Messi bikain bati eta Alexis, Xavi, eta Cesc-en golei esker. Bigarren zatian bera izan zen jaun eta jabe eta amaierako emaitzetan hori argi islatu zen.

Partida gorabehatsu hasi zen blaugranentzat, hasi eta berehala, 22.segunduan, Benzemak gola sartu baitzuen Valdesen akats bati esker. Honek Abidali pasa nahi izan zion baloia, baina Di Maria sartu zen erdian eta Ozilek baloia jaurti, Busquets-i jo eta Benzema-k atera jaurti zuen markagailua estreinatuz.

Halere, Bartzelonak ez zuen etsi eta gogotsu jarraitu zuen borrokan. Horrela, 6.minutuan partiduko bigarren gola izan zitekeena jaurti zuen Messik. Baina txurien atazaina abil ibili zen eta enpatera iristea sahiestu zuen.

Guardiolaren aldaketak zirela eta, Alexis atakeko hiru postuetan ibili zen. Erdiko postuan zegoela, Messiren asistentzia aprobetxatu zuen, hiru txuri alboratu ondoren, Ikerrekin aurrez aurre geratzeko. Horrela, 30.minutuan partidako 2. gola iritsi zen, markagailua enpatean ipiniz.

Bigarren zatian blaugranak gailendu ziren. Zati hau hasi eta 7 minutura, Xavik Barça-ren bigarren gola sartu zuen. Talde zuria urduri zegoen eta Bartzelonak hori aprobetxatuz jokatu zuen 2.zatia. 65.minutuan Mourinhoren mutilak lur jota geratu ziren Cesc-ek buruz sartutako golarekin. Real Madril indarkeriarekin jokatzen hasi zen, baina arbitroak Ramos, Pepe eta Coentraori txartel gorria barkatu zien. Azkenean 3-1 geratu zen markagailua.

Barçarentzat hiru puntuak oso garrantzitsuak izan ziren, orain Madrilen parera iritsi baita 37 punturekin eta ligako buru bihurtu da, baina Real Madrilek partida bat gutxiago jokatu du.